olivera xylellaL’eurodiputada d’IU, Paloma López, a instància d’EUIB, ha registrat unes preguntes amb sol·licitud de resposta escrita a la Comissió Europea sobre l’extensió de la xylella fastidiosa per diversos indrets del territori comunitari, que ja ha arribat a les Illes Balears i es tem que ja hagi arribat o pugui arribar al territori peninsular.

Segons Paloma López, des de la seva detecció en el territori de la Unió Europea el mes d’octubre del 2013, a pesar de les mesures adoptades per a la seva eradicació, la xylella ha continuat estenent-se per diversos territoris.

Paloma López s’interessa per les dades que maneja la CE sobre l’extensió de la presència d’aquest bacteri, que és letal per les oliveres, els ametllers i moltes altres espècies vegetals. Així mateix, s’interessa per les mesures que pensa adoptar la Comissió, a la vista dels resultats obtinguts per les mesures adoptades fins ara. Cal destacar que el Govern balear, amb el suport del govern central, és partidari de mesures de contenció davant la impossibilitat de la seva eradicació i dels efectes catastròfics que podrien provocar en el camp de les Illes mesures més dràstiques, que s’ha demostrat que no són eficients.

Per últim, Paloma López s’interessa pels fons que la Comissió està disposada a aportar per a finançar les campanyes contra la xylella i per a indemnitzar els agricultors afectats per l’extensió d’aquest bacteri amb la pèrdua d’arbrat.

Share This