– Si hi hagués hagut voluntat negociadora, reclamada amb insistència per part d’EU, s’hauria pogut evitar el conflicte.

La presidenta Armengol ha anunciat avui al Parlament com un èxit del seu govern, la desconvocatòria de la vaga intermitent que afecta els Serveis Ferroviaris de Mallorca. N’hi ha hagut prou amb una mediació que s’ha produït aquest matí de la Conselleria de Treball i l’acord d’un calendari de negociacions, perquè el comitè d’empresa dels SFM hagin decidit desconvocar les pròximes jornades de vaga.

Amb aquest acord, s’ha demostrat que la conflictivitat que ha durat mesos, que les deficiències en el servei, que la desinformació dels usuaris, que els retards i les aglomeracions, o que la pèrdua de salaris dels treballadors que han fet vaga, eren perfectament evitables, si hi hagués hagut voluntat negociadora des del primer moment. Igualment era evitable la dràstica reducció d’un 30% de les freqüències dels trens, que tantes molèsties està causant als usuaris, amb una bona gestió d’aquesta empresa pública i amb voluntat de potenciar el transport públic.

Al llarg dels mesos de conflicte, ha estat molt evident la incapacitat dels gestors dels SFM per negociar sense imposicions amb els representants dels treballadors. També han demostrat la manca de fiabilitat quan han incomplert els acords signats, que ja havien provocat una primera desconvocatòria. Aquesta situació,  feia necessària la intervenció del Govern per a arribar a una solució acceptable per totes les parts. Des d’EU, ja ho demanàvem des del mes de setembre de l‘any passat, quan reclamàvem ja la mediació de la Conselleria de Treball. Al final se’ns ha donat la raó i s’ha hagut d’optar per aquesta via, però això només ha passat quan el conflicte ja estava completament enquistat i la degradació del servei era molt important. Una degradació que s’hauria pogut evitar amb voluntat negociadora.

Davant la nova situació que s’obre a partir de la desconvocatòria de la vaga i l’aprovació del calendari de negociacions, EU exigeix bona voluntat, capacitat negociadora, respecte als drets dels treballadors i compliment dels acords per  part del Govern. Tot això amb l‘objectiu de recuperar a normalitat tan aviat com es pugui, recuperant també les freqüències suprimides i treballant per una millora del servei. EU no acceptarà ni a prepotència a l’hora de negociar ni les retallades  i exigim del  Govern un canvi d’actitud que és imprescindible per assegurar la tranquil·litat i un bon servei de transport públic.

Share This