EU exigeix que s’arribi fins al final en la depuració de responsabilitats.

 

El cas de les contractacions digitades a les empreses del cap de campanya de Més ha presentat problemes ètics des del primer moment per tres raons:

– Perquè hi ha contractes com el de l’impacte econòmic de la cultura que són els típics “estudis” inservibles per a l’acció de govern perquè ja estan teoritzats i debatuts a milers de publicacions, llibres i tesis doctorals

– Perquè tots els contractes han estat realitzats pel mateix grup d’empreses, la qual cosa és extraordinària tenint en compte la diversitat dels temes objecte de les contractes (culturals, mediambientals, econòmics, etc.)

-Perquè darrere aquest grup d’empreses apareix sempre la figura de Jaume Garau, director de la campanya electoral de Més el 2015 i en altres ocasions.

Al problema ètic que es deriva de tot això s’ha afegit avui la denúncia del DM d’avui assenyalant una qüestió de legalitat el fraccionament d’un contracte amb la presumpta intenció d’eludir un concurs reglat.

Davant tot això l’expulsió del Sr. Garau anunciada per Més en el dia d’avui era absolutament insuficient: el Sr. Garau és un empresari, no el garant dels interessos públics, funció que, necessàriament, correspon als membres del govern i la resta d’alts càrrecs d’aquest. En aquest sentit és obvi que la depuració de les responsabilitats del Sr. Garau havien de ser posteriors a la dels gestors públics que el varen beneficiar amb els seus contractes.

Per últim, EU exigeix que s’investigui fins al final els contractes menors i els negociats sense publicitat del conjunt del govern, s’actuï amb contundència i s’implementin els mecanismes preventius necessaris perquè coses així no tornin a succeir.

 

Share This