Des de l’àrea animalista de EUIB sol·liciten a les institucions que facin complir la llei i exigeixen que l’ajuntament de Fornalutx presenti la documentació necessària per demostrar la «legalitat» del correbou.
 
Guillermo Amengual , coordinador de l’àrea animalista de EUIB lamenta que malgrat les denúncies interposades  per part de ASSAIB, Mallorca Sense Sang i Anpba en les quals se sol·licitava al ajuntament de Fornalutx la documentació necessària per demostrar que el correbou de Fornalutx es porta fent durant 100 anys de manera ininterrompuda, aquest consistori no ha estat capaç de presentar els documents necessaris. Ara és el  Defensor del Poble que dóna un ultimàtum a l’ajuntament de Fornalutx per presentar aquests documents.
 
Amengual  adverteix que el correbou de Fornalutx podria estar realitzant-se des de 1992 de forma il·legal i que les institucions han fet cas omís a les denúncies presentades per diversos col·lectius en defensa dels animals. 
 
«La permissivitat i la deixadesa de les institucions en matèria de protecció animal queda demostrada una vegada més amb el correbou de Fornalutx», declara Amengual. «Si l’ajuntament de Fornalutx no pot demostrar l’antiguitat del correbou, aquest ha d’il·legalitzar-se. Fins a quan cal esperar per complir la llei?», reclama Amengual a les institucions.
Share This