A pesar de l’acord signat al Tribunal d’Arbitratge i Mediació (TAMIB) sobre el pagament dels salaris en els 5 primers dies de cada mes, l’empresa Kle, concessionària del servei de neteja de diverses instal·lacions públiques (SFM, SFM i hospitals i centres sanitaris) no compleix aquest acord i continua retardant el pagament dels salaris. Davant d’aquesta situació, els sindicats del sector han anunciat diverses mobilitzacions.

Les treballadores de la neteja pateixen unes condicions laborals molt precàries i uns salaris molt baixos i en retrocés, cosa que fa que qualsevol retard en el cobrament d’aquests salaris, les deixi en una situació molt difícil per poder fer front al cobriment de les necessitats bàsiques. Per aquest motiu, en alguns casos, han hagut de recórrer a la solidaritat d’altres treballadors dels hospitals per aconseguir productes bàsics.

El conseller de Treball, Iago Negueruela, ha reconegut que la Reforma Laboral ha estat especialment greu per a les treballadores de la neteja, que han perdut un 20% de poder adquisitiu. Si a aquest fet li afegim que no cobren els salaris devaluats, és fàcil de comprendre la indignació d’aquestes treballadores.

Des d’EU creiem que abans que les mobilitzacions –completament justificades- de les treballadores d’aquestes empreses puguin provocar molèsties en sectors tan sensibles com són els centres sanitaris o els aeroports, és imprescindible que les diverses administracions afectades intervenguin en favor dels drets de les treballadores i sancionin el comportament incorrecte de l’empresa.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha mostrat la seva solidaritat amb aquestes treballadores i ha exigit la intervenció de la Conselleria de Treball. Així mateix, ha exigit a les empreses públiques que tenen encomanats els serveis de neteja a l’empresa Kle, s’assegurin que compleixen amb les obligacions que tenen amb les seves treballadores, i que si no ho fan, rescindeixin els contractes.

Share This