Set treballadors del club social de l’Hospital Psiquiàtric de Palma protagonitzen un tancament com a mesura de protesta contra les males condicions d’aquest centre i contra l’eliminació de serveis que tenien un cost mínim per a l’administració autonòmica. En concret, denuncien que s’ha eliminat el berenar que es donava als interns (amb un cost de 30 cèntims, diuen) i s’ha substituït per màquines expenedores. Segons els treballadors aquest fet, que pot semblar anecdòtic, és un exemple clar de la degradació del Psiquiàtric i dels serveis que presta, però no és l’únic motiu de denúncia, ja que es queixen de la manca de supervisor i d’insuficiència de monitors, que obliga a la suspensió d’activitats. Al mateix temps, denuncien la degradació de l’edifici i de l’abandó en el qual l’ha deixat la gerència de l’Hospital de Son Espases, de la qual depèn el Psiquiàtric.

Aquesta setmana, al Parlament, la presidenta Armengol i la consellera de Salut, han reconegut deficiències i han anunciat una inversió important per a rehabilitar aquest hospital, però aquesta rehabilitació en cap cas arribaria abans del final del 2018. Els treballadors no accepten un termini tan llarg i exigeixen solucions immediates pels problemes més greus que no poden esperar com és, per exemple, l’eliminació de cables elèctrics perillosos o la manca de llum en els banys.

Esquerra Unida insta la consellera de Salut a reunir-se amb els treballadors de l’Hospital Psiquiàtric i a acordar un pla d’actuacions que comenci per resoldre les coses més urgents i es complementi amb una reforma integral d’un hospital que pateix una degradació molt greu.

Share This