Esquerra Unida de les Illes Balears càrrega durament contra un PSIB que després de prometre i defensar l’abolició de forma contundent del correbou de Fornalutx en el Parlament, ara aquest retrocedeixi i decideixi salvar-ho del nou text presentat pel Pacte en el qual anomenen “toros a la Balear”.

Esquerra Unida qüestiona la credibilitat d’un PSIB que en dos anys ha estat capaç de martiritzar als col·lectius animalistes més que les majories absolutes del PP.
Després de defensar “l’abolició de qualsevol tipus de maltractament cap als animals”, en paraules de la presidenta del Govern, Francina Armengol, ara els interessos personals d’un únic municipi amb dos regidors socialistes i amb prou feines 200 vots, serveixen d’argument per canviar d’opinió i descartar el sofriment cruel del correbou de Fornalutx.

“El PSIB és el partit del “no és no, al no és sí” i de “l’ara és maltractament i ara no”, lamenta Guillem Amengual coordinador de l’àrea animalista de EUIB.
Si tant el preocupa perdre 200 vots, bé faria de pensar quants vots perdrà si manté el correbou de Fornalutx. Qui menteix dins el Parlament, no mereix representar als ciutadans que en una gran majoria han demanat l’abolició de les festes on es maltractin animals”, sentència Amengual.

“Com és possible que diguin que defensen el benestar animal i salvin al correbou de Fornalutx en el text presentat en el Parlament? On està la paraula donada a milers de ciutadans? Sincerament si el Sr. Damià Borràs no veu maltractament en el correbou, el convidem a canviar-se pel toro i que després expliqui l’experiència”, declara Amengual.

Des de l’àrea animalista de EUIB anuncien que seguiran lluitant perquè l’abolició del correbou de Fornalutx sigui una realitat.

Share This