Des de l’àrea animalista de EUIB exigeixen que el batle  de l’ajuntament  de Muro Martí Fornés i el regidor de cultura Miquel Porquer presentin la seva dimissió en reincidir en el compliment de la llei animalista del 92 en la qual es prohibeix donar suport o finançament als espectacles on es maltracti animals.

Guillem Amengual coordinador de l’àrea animalista de EUIB es mostra contundent. «No entenem per què algunes institucions poden saltar-se les lleis a la «torera» i no passa  absolutament res. Per què tenim unes lleis si ningú les respecta ni es fan complir? Des de l’ajuntament de Muro fa anys que recolzen i financen les corregudes de toros i les autoritats competents es creuen de braços, vergonyós», sentència Amengual.

Esquerra Unida recorda que el dilluns 15 de maig en la presentació de la correguda de toros per al mes de juny estava present el regidor de cultura Miquel Porquer, donant suport a un espectacle cruel de tortura i mort cap als animals.

La llei de protecció dels animals, al seu article 4. 2, diu el següent:

 

“En cap cas, les festes en què els animals puguin ser objecte de maltractaments gaudiran de cap tipus de suport o subvenció d’institucions públiques de les Balears”.

 

 

Per altra part, Esquerra Unida recolza la petició de AnimaNaturalis per a la creació de l’oficina de protecció animal i demana  a l’ajuntament de Palma, que accepti la petició de AnimaNaturalis als pressupostos participatius, per crear l’oficina de protecció animal a Palma. Una petició a la qual donen suport milers de ciutadans i que no pot trigar més a veure la llum.

 

Esquerra Unida ja es va reunir el passat octubre del 2016 amb la regidora de seguretat ciutadana Angélica Pastor per sol·licitar la creació de la policia de protecció animal.


 

 

Share This