La victòria espectacular de Pedro Sánchez en les “primàries” del PSOE ha suposat una injecció d’optimisme per a les bases socialistes i pel conjunt de l’esquerra. La victòria de Sánchez té més valor, ja que s’ha fet en contra del “aparato” del partit, de les “velles glòries” i d’una gran pressió mediàtica.

 

La victòria de Pedro Sánchez només es pot entendre per la seva fermesa en la defensa del “No és No” i l’oposició frontal a possibilitar el govern de Mariano Rajoy. Les conspiracions per apartar Sánchez de la secretaria general del PSOE i per permetre el govern de Rajoy, a més de suposar un frau i un incompliment de les promeses electorals, indignaren profundament la major part de la militància socialista que es va sentir traïda i que ha reaccionat votant a favor de Pedro Sánchez.

De tots els presidents autonòmics del PSOE, l’única que ha donat suport a la candidatura de Pedro Sánchez, ha estat Francina Armengol, la resta s’han posat del costat de Susana Díaz, una persona que prefereix governar amb Ciudadanos abans que amb l’esquerra i que va ser defensora de l’abstenció per permetre el govern de Rajoy. Aquest fet li dóna una força especial en la nova situació. A més, Francina Armengol és un exemple de com la unitat de l’esquerra pot fer forta del Govern al PP.

Per aquest motiu, Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB demana a Francina Armengol que treballi a favor de presentar una moció de censura contra Mariano Rajoy sustentada en un programa de canvi que pugui obtenir la majoria al Congrés de Diputats, la seva proximitat a Pedro Sánchez en la nova situació política, poden ser molt útils per aconseguir aquest objectiu. No podem permetre que el partit de la corrupció, de les retallades i de l’autoritarisme continuï governat aquest país gràcies a abstencions vergonyoses, si és possible articular una nova majoria.

Share This