Fa unes hores s’ha acordat, a la Comissió de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca, retirar de l’ordre del dia la proposta de catalogació del monòlit franquista de sa Feixina, donant el motiu de la necessitat de nous informes de caràcter cultural i artístic.
 
Des d’EUIB considerem que aquest és un error greu, més quan una majoria social de les Illes Balears reclama la retirada d’un símbol que enalteix un règim dictatorial franquista.
 
Recordem que el monòlit de sa Feixina va ser erigit en honor dels feixistes del creuer “Baleares”, que va portar a terme atacs indiscriminats contra vaixells mercants desarmats i contra moltes de les ciutats del llevant de l’Estat espanyol.
 
És per aquest motiu que no podem consentir com a societat, ni com a partits polítics demòcrates, la indecència de conservar un monument que honorifica els 40 anys de foscor que va viure l’Estat espanyol i als assassins a les ordres de la dictadura.
 
Per decència democràtica exigim a les institucions que, sense més demora, es retiri el monument de Sa Feixina amb el vot a favor de tots els partits de l’arc institucional.
Share This