– No ha de ser necessària una imputació formal mentre mantengui el privilegi de l’aforament com a diputat.

Per a EU, la situació del regidor de l’ajuntament de Palma i parlamentari del PP és insostenible i ha de presentar la dimissió dels càrrecs de representació popular que ocupa. No és acceptable que una persona que acumula tanta quantitat de sospites i indicis de corrupció continuï ocupant càrrecs públics i desacreditant la política i les institucions de les quals forma part. Tampoc és acceptable que el PP no exigeixi la seva renuncia, al·legant que no hi ha una imputació formal contra ell.

En el cas de la corrupció de la policia local i d’altres estaments administratius i polítics de l’ajuntament de Palma, Álvaro Gijón, així com el seu company de partit, José María Rodríguez, que ja no ocupa cap càrrec públic, sempre apareixen com a col·laboradors necessaris o directament com a beneficiaris. Davant d’aquesta situació, no n’hi ha prou en invocar la presumpció d’innocència, mentre manté el privilegi d’aforament, inherent a la seva condició de diputat autonòmic. Álvaro Gijón té tot el dret a organitzar com millor li convengui la seva defensa, però ho ha de fer com a un ciutadà normal, sense aforaments i sense privilegis.

Per a Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, és evident que si fos per la seva condició de diputat, Álvaro Gijón ja hauria estat citat a declarar com a investigat per part del jutge que porta la instrucció del cas, però en el moment que això passi, el cas s’haurà d’elevar al TSJ, per la qual cosa el jutge ha d’avançar més amb la investigació abans de donar aquesta passa. D’aquesta situació se n’aprofita Álvaro Gijón i és utilitzat com excusa per part del PP, però ells saben molt bé que aquesta situació temporal no servirà indefinidament per evitar que hagi de donar comptes davant la justícia.

Més enllà de les revelacions morboses dels darrers dies, la instrucció del cas ja ha evidenciat l’existència d’una autèntica màfia organitzada per controlar el negoci de la nit, amb coaccions i amenaces als que no volien acceptar les condicions que imposava aquesta màfia i amb suborns a policies, funcionaris i polítics per mantenir els privilegis de determinats empresaris. Rodríguez i Gijón tenen responsabilitats clares en aquesta història tan sòrdida almenys per omissió i, pel que es va sabent, sembla que foren beneficiaris directes de diversos tipus de favors.

Per tot això, Juanjo Martínez, afirma que Álvaro Gijón no pot continuar ni un dia més en la seva condició d’aforat i que és necessari que doni comptes a la justícia com un ciutadà normal, sense privilegis.

Share This