IMG 2057Segons es desprèn de les darreres dades, aportades per l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial, del primer trimestre del 2017 quant a denúncies per violència masclista, Balears encapçala el rànquing de Comunitats Autònomes amb més denúncies per nombre d’habitants.

En aquestes dades estan registrades 1174 dones agredides per les seves parelles, 90 més que el mateix trimestre del 2016, les quals han posat 1200 denúncies. És a dir, 21 de cada 10.000 dones de Balears pateixen aquest tipus de violència.

El masclisme és una xacra social que s’hauria de combatre amb totes les armes a l’abast, però el govern de Rajoy – amb el suport de Ciutadans, UPN, PNV, Coalición Canaria i Foro Asturias – ha decidit invertir en els Pressuposts Generals de l’Estat poc més de 30 milions d’euros, que és la meitat del pressupost que s’invertia l’any 2008.

Tot i haver firmat un pacte d’Estat contra la violència masclista, el Partit Popular segueix pel seu particular camí d’incoherència i decideix no augmentar una partida pressupostària que es fa imprescindible.

L’educació i inculcació dels valors feministes és una feina de tota la societat i és necessari que des del Govern s’ajudi en aquest sentit, donant les eines necessàries a les escoles i instituts, fent campanyes de denúncia, etcètera, a més de l’imprescindible suport incondicional a les dones que han patit i pateixen violència a mans dels homes.

Des d’EUIB sempre denunciarem qualsevol tipus de violència, especialment la masclista, i als que la permetin; en aquest cas al Govern espanyol que, davant un augment de casos i denúncies, mira cap a un altre costat en lloc d’ajudar a combatre-ho. EUIB denuncia que el govern de l’Estat fa ulls cecs davant l’augment de víctimes de violència masclista.

Share This