Al gener passat, es va anunciar que en un any i mig (ara ja, segons les previsions, només un any) la planta incineradora de Son Reus no tindrà més capacitat per albergar les cendres que es produeixen i que es fa necessària una ampliació urgent de les instal·lacions.

Passat un temps d’aquest anunci, divendres passat, Mallorca Blue va denunciar la utilització d’aquests residus per a l’ampliació del Moll de Ponent al Port de Palma, un sistema que es fa servir per construir carreteres però mai al mar perquè conté escòria i cendra altament contaminant.

DesastreEcoEls experts expliquen i recomanen que no s’utilitzi al mar, ja que és molt difícil controlar que aquestes restes no s’escampin i contaminin l’ecosistema proper. En els darrers dies s’ha pogut comprovar com els abocaments portats a terme s’han descontrolat i es poden veure restes de plàstic cremat a les platges més properes com la de Can Pere Antoni o es Portitxol.

Des d’Esquerra Unida volem denunciar que, davant la situació d’incapacitat per acollir més restes d’incineracions al dipòsit de Son Reus, s’ha optat per trobar una sortida ràpida i sense mesurar les conseqüències medi ambientals que això pot provocar. Reclamem mesures urgents per aturar l’abocament i per extreure tot el material que ja ha estat llençat, ja que ens trobem davant una situació molt propera al desastre ecològic.

Share This