Esquerra Unida dels Illes Balears davant el proper debat i votació de la llei anomenada «toros a la balear», reclama a les institucions que avancin cap a una societat civilitzada i deixin d’usar animals per a les festes municipals.
 

El coordinador de l’àrea animalista de EUIB, Guillermo Amengual, no entén com ha dia d’avui hagi partits polítics que segueixin defensant l’ús i maltractament d’animals en festes municipals.

 

Un clar exemple és el correbou de Fornalutx que demostra les dues cares que té el PSIB, ja que fa un any apostava sense dubtar per la seva abolició i a causa de pressions internes i a la por de perdre poc més de 200 vots a Fornalutx, ara canvia el seu discurs i evita la seva abolició.
 

«El maltractament animal no es regula, se suprimeix. El correbou de Fornalutx és maltractament i encara que es reguli seguirà sent maltractament amb més o menys intensitat, intolerable.  Lo greu del correbou de Fornalutx és que el Parlament no havia de fer res ja que solament havia de fer complir la llei. El PSIB ha comès un error imperdonable. Devem ser capaços de divertir-nos sense utilitzar animals a les festes, tan difícil és?», declara Amengual.

 

Share This