Esquerra Unida càrrega contra l’actuació de la conselleria de Medi Ambient després d’afirmar aquesta que les ovelles de s’Indioteria estan ben ateses malgrat les moltes denúncies de veïns i animalistas que han vist com les ovelles morien de gana i de set.
 
Tant veïns com a plataformes en defensa dels animals van denunciar la situació d’abandó de les ovelles i van cridar en diverses ocasions a policia local i guàrdia civil i no va ser fins a ahir quan es van personar amb l’amo de la finca, van retirar el cadàver dels animals morts i van prendre acta.
A mitja tarda la conselleria de Medi Ambient es pronunciava  i comunicava que les ovelles estaven ben ateses davant  la indignació  dels animalistas.
 
Des de la plataforma Rescatant Junts, veínats i  diverses entitats i voluntaris  en defensa dels animals   mostren el seu malestar i associen aquesta decisió per les sospites de que l’amo de les ovelles es  un conegut ramader a Balears,  Toni Feliu.
 
Des de l’àrea animalista de EUIB la seva cordinador Guillermo Amengual exigeix explicacions a la conselleria de Medi Ambient.
«Com és possible que davant les fotografies i vídeos de l’estat de les ovelles vengui  ara la conselleria i digui que estan ben ateses? S’ha llegit la conselleria la llei de benestar animal del 92? On estan les ovelles que van ser retirades ahir a la nit de la finca?
No entenem la passivitat de la conselleria amb el maltractament cap als animals. Cabres, lleones, taurons i ara les ovelles, zero empatia de la conselleria amb els animals.
S’ha donat una vegada més tracte de favor a una persona que deixa morir de gana als seus animals pels seus contactes polítics? Exigim respostes»  declara Amengual.
 
Després de dos anys de legislatura en la qual no hi ha hagut cap avanç en matèria de protecció animal EUIB presentarà en breu davant l’ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca una petició per retirar les declaracions de Palma i illa de Mallorca   amiga  dels animals 
 
«No podem consentir declaracions simbòliques. Els animals necessiten fets i no paraules», afirma Amengual.
Share This