L’ampliació de la carretera Llucmajor-Campos és un projecte que està portant molta polèmica, no només pel cost de les obres, també per les conseqüències negatives sobre el medi ambientals i de consum de territori, com ja vam denunciar els passats dies.

Un cop revisat el projecte i les darreres actuacions de les parts implicades, s’ha fet palès que la intenció de l’Ajuntament de Campos és seguir urbanitzant la zona de Sa Ràpita, una zona molt castigada pel boom especulatiu de la construcció i que ja ha de suportar una gran pressió urbanística i humana. El que pretén l’Ajuntament és exactament el mateix que ja va intentar amb la zona de Ses Covetes, aquell cop no va prosperar gràcies a una denúncia del GOB i la pressió ciutadana.

dalt-sa-rapita-aereaEl Coordinador d’Esquerra Unida Campos, Tomeu Adrover, ha declarat: “A Campos volem que sa Ràpita segueixi sent una zona residencial tranquil·la i no un complex urbanístic que massifiqui la zona i destrueixi el territori campaner.” Per la seva part, Juanjo Martínez, Coordinador d’EUIB ha declarat que: “El Consell Insular és a temps de no desenvolupar propostes que neixen de la dreta que tant combatérem i que no casen amb les polítiques que l’esquerra ha de defensar.”

Des d’EUIB ens posicionem contra l’ampliació de la carretera i contra la massificació de zones litorals, com ho és Sa Ràpita, a més de ser molt pròxima a la zona protegida pel Pla Natural de Migjorn. Mallorca en particular, i les Illes Balears en general, ja coneixen les conseqüències negatives de la sobreexplotació del territori i de la massificació, considerem que s’han de tenir en compte els errors del passat per tractar de no repetir-los.

Share This