La incineradora de Son Reus arriba al màxim de la seva capacitat per emmagatzemar les cendres que produeix, segons l’empresa concessionària en un any es quedarà sense espai. La mateixa empresa ha reclamat, al Consell Insular de Mallorca, l’ampliació dels dipòsits de cendra.

La incineració és una de les tècniques més agressives amb el medi ambient, és per això que des del primer moment EUIB es va posicionar en contra de la construcció d’aquesta planta d’incineració i hem participat activament en la lluita per tancar-la i convertir-la en una planta de reciclatge.

IncineradoraNo es tracta solament d’una queixa sense proposta, des d’EUIB creiem que en favor de la sostenibilitat de l’Illa hem de caminar fermament cap a la reducció de residus, fins a arribar als objectius «Residu 0». Això és una proposta política, ambiciosa i molt treballada, en concordança amb els nostres ideals ecologistes.

Juanjo Martínez ha declarat: «L’ampliació de la incineradora de Son Reus no és la solució, fa anys que liderem la proposta de convertir Son Reus en una planta de reciclatge que és molt més sostenible i menys nociva pel medi ambient. No entenem com una illa com Mallorca pot comptar amb la incineradora més gran de tot el mediterrani, i no ho entenem perquè no és coherent amb el model d’illes que volem ser.»

Així mateix, des d’EUIB es sol·licita al Govern que estudii la possibilitat de rescindir el contracte de concessió a TIRME per la seva irresponsabilitat ecològica, tot i que és conegut públicament que tenen un contracte blindat, s’ha d’estudiar la manera legal per aconseguir-ho.

Share This