IMG 20170714 124546Des d’Esquerra Unida Illes Balears sortim en defensa amb orgull del company Pep Quetglas, així com de l’informe presentat sobre Sa Feixina, i que ha estat ratllat per part de Ciutadans com un informe parcial, argumentant que Pep Quetglas és un «reconegut activista contra Sa Feixina» com a raó per desmerèixer el contingut d’aquest. Sí, efectivament la postura del company Pep Quetglas és pública i notòria, així com la seva capacitat per peritar, expertitzar i valorar un element artístic i arquitectònic, sent un reconegut catedràtic en sengles terrenys.
 
Ciutadans incorre en una evident confusió de categories, confonent una filiació política amb un exercici analític i científic fonamentat en la història dels estils i els tipus, així com un maneig de les fonts de la història de l’art. Exercici en el qual Pep Quetglas fa gala d’una aclaparadora i erudita cultura respecte als altres arquitectes «imparcials» i «desideolitzats» que havien pretès una defensa patrimonial sustentada en febles i poc elaborats informes formalistes.
 
La pretesa imparcialitat que reclama Ciutadans és una fal·làcia inconsistent. Ja que ells mateixos (Cs) serien part inevitable. És a dir, no hi ha possibilitat de neutralitat en aquest conflicte. No obstant això, la rigorositat dels arguments formals i històric artístics es poden mesurar i verificar. Són o no són correctes. Ciutadans desatén el contingut de l’informe al qual no sap ni pot contrariar ni una de les argumentacions exposades. Cs no realitza un exercici comparat entre els 5 autors desmuntats per Quetglas ni els acusa de parcialitat.
 

Des d’EUIB volem recordar la nostra implicació per reparar la Memòria Històrica, i en concret en aquesta lluita de Sa Feixina que es va iniciar en temps que el company Eberhard Grosske va ocupar la tinença d’alcaldia de Palma eliminat part de la iconografia feixista, arribats fins al present informe del company Pep Quetglas. Considerem que tota la narració existent sobre la lluita contra el fals obelisc feixista, és un fet cultural darrere dels valors democràtics i humans que bé podrien concloure amb algunes de les propostes artístiques apuntades per Quetglas com convertir el seu enderrocament en un fet artístic.

Share This