rentacarLa presió sobre les carreteres de les Illes Balears augmenta cada temporada turística, prova d’això és la notícia feta pública per la Conselleria de Territori del CIMa on s’explicava que Via de Cintura de Palma va soportar un trànsit de 180.000 vehicles al dia durant l’any passat. Una dada que fa palès la saturació i, fins i tot, colapse que pateixen les carreteres de Mallorca, com la mateixa Consellera Garrido va admetre.

Evidentment, aquesta és una situació negativa que perjudica a les persones i al medi ambient. S’ha de tenir en compte la contaminació que provoquen els vehícles motoritzats, però sobretot els colapsos que es produeixen quan hi ha un petit accident, que formen embussos quilomètrics i que impedeixen la mobilitat tan a veïns com a turistes.

Ja són moltes les ciutats europees que esan posant mesures per tal de reduir l’ús del vehícle privat, fomentant alhora l’ús del transport públic. El problema arriba quan el creixement turístic cega els ulls dels dirigents polítics i aquests no reaccionen ràpid per evitar el colapse.

Des d’EUIB apostem fermament per l’implantació d’un transport públic de qualitat i la reducció d’ús del transport privat, Juanjo Martínez va declarar: “si no reduïm el número de cotxes les Illes colapsaran, és per això que estem treballant en un document de 12 propostes que ajudin en aquesta finalitat”.

Share This