Juanjo Martínez: «amb cada treballador que mor en el treball veiem la hipocresia d’una patronal cada cop més cegada pel benefici il·limitat»

prevenciónUn cop més hem de lamentar, a les Illes Balears, la pèrdua d’una vida humana a un lloc de treball. En aquest cas, un treballador de la construcció que es va precipitar des de tres metres d’alçada a Santanyí, quan el sostre on treballava es va venir abaix.

L’any passat van morir 12 persones d’accidents laborals, i això és degut a les males condicions a les quals s’enfronten les treballadores, com ara la manca de mitjans de seguretat que no es prenen per tal d’abaratir el cost de producció, les llargues jornades laborals o les presses per produir més en menys temps. Si a tot això hi sumem l’estrès psicològic a què fan front les treballadores, causat tant per les pressions empresarials per ser -encara més- rendibles, els contractes brossa i els salaris baixos, ens trobem davant un còctel perfecte per a qualsevol tipus de desgràcia laboral.

Des de principi d’any fins al maig (segons les estadístiques del Ministeri de Treball), s’han produït 7.163 accidents laborals, uns 50 de mitjana per dia i més d’un mort per mes. És clar idò que és necessària una reforma laboral íntegra, on la protecció del treballador estigui per damunt totes les coses.

A propòsit d’això, Juanjo Martínez ha declarat: «amb cada treballador que mor en el treball veiem la hipocresia d’una patronal cada cop més cegada pel benefici il·limitat, tracten als treballadors com a objectes que quan es rompen es poden substituir per altres i seguir fent negoci ben igual sense sentir ni mica de llàstima.»

Per un altre costat, des d’EUIB, denunciam l’estat de ruïna al qual arriben les propietats amb les quals s’especula, les quals no haurien de solucionar-se amb un simple permís de reforma, i als fets de Santanyí ens remetem, les cases en estat runós necessiten un informe pericial que certifiqui el grau de perillositat d’aquella obra en qüestió perquè es prenguin les mesures corresponents amb plenitud de coneixement.

Share This