El 21 de juliol, la premsa s’ha fet ressò, de la sol·licitud per part dels treballadors de la ITV, que la gestió d’aquest servei sigui assumida pel Consell Insular, però també de la manca d’inversions, incompliments en la prevenció de riscos laborals, etc, tot i que algunes d’aquestes deficiències, sempre segons la informació feta pública, s’estan solucionant.

EM defensa la gestió pública dels serveis que donen les administracions, perquè està demostrat que els serveis gestionats públicament, són més barats i més eficients, sent rotundament fals que la gestió privada sigui millor i més barata. És més, actualment a diverses administracions locals i autonòmiques, arreu de l’estat, on a conseqüència de les eleccions de 2015, les candidatures de progrés i esquerres han assolit els Governs, s’estan efectuant processos de remunicipalització que suposen una millora del servei, un abaratiment de la despesa i unes millors condicions laborals i econòmiques pels treballadors.

Hem de recordar a més, que molts casos de corrupció al nostre Estat, a banda dels temes urbanístics o d’infraestructures, han de veure amb empreses privatitzades o concessions a empreses privades per part del sector públic a on els “corruptes” han passat a mans privades la gestió d’alguns serveis o mantenen serveis externalitzats i concessions a dit, a canvi de partides econòmiques. Podem recordar aquí les investigacions al PP arreu de l’estat, els casos de les ITV i Oriol Pujol, o també els d’UM en el seu dia. És més fàcil la corrupció des de l’àmbit públic-privat que des de l’àmbit públic, ja que tant els Ajuntaments com les Comunitats Autònomes o Consells Insulars, han de tenir uns comptes transparents i auditades a un nivell més exigent.

EM per tant dóna suport a la reivindicació dels treballadors de la ITV, i espera que l’equip de Govern del Consell Insular, reflexioni i consideri la petició feta, i en aquest sentit des d’EM farem tot allò que estigui a les nostres mans per fer realitat la recuperació i gestió pública de la ITV a Menorca, i ens posem a disposició dels treballadors i el sindicat UGT.

Esquerra de Menorca – Esquerra Unida Menorca 21 de Juliol de 2017

 

Share This