El conflicte de les «Kellys» (o cambreres de pis) ja fa un temps que va saltar a l’agenda pública i política, les males condicions laborals a les quals s’han d’enfrontar dia rere dia va produir un enrenou prou important gràcies a les mobilitzacions i denúncies d’aquestes treballadores.

Passat un temps, en el qual molt s’ha parlat sobre aquest tema, les seves condicions laborals poc han millorat, és més, en la majoria de casos ha empitjorat. En un sector com el turístic, punter a l’estat espanyol i encara molt més a les Illes Balears, on el benefici dels empresaris es compta per milions resulta indignant que no s’atenguin les peticions d’un col·lectiu que reclama unes condicions dignes; com la petició d’una revisió salarial i contractes adaptats a les hores que treballen realment, molts són els casos de contractes parcials on es treballen moltes més hores que les firmades, ja que se’ls dóna una càrrega de treball impossible de complir en les hores contractuals, a més aquestes hores extraordinàries són pagades com a hores ordinàries. Així idò, s’entenen perfectament aquestes dues demandes.

També es reclama l’avançament de l’edat de jubilació, dels 65 als 60 anys, per un treball al qual estan sotmeses a uns nivells de pressió molt elevats perquè és necessària una gran rapidesa i perfecció; a més, el reconeixement de les malalties professionals (com pot ser la síndrome del túnel metacarpià) que són molt comuns en aquest tipus de treball i que fins ara no han estat reconegudes com a tal.

Finalment, es demana i exigeix una actualització del conveni col·lectiu, que ha quedat desfasat i que no ajuda a desprecaritzar un col·lectiu que esdevé fonamental pel sector hoteler.

Des d’EUIB sempre estem al costat de la classe treballadora i, per tant, mostrem la nostra solidaritat i suport de classe amb les Kellys, recolzarem i ens sumarem a qualsevol acte que es convoqui en aquest sentit.

Volem reconèixer el bon fer de les Kellys, ja que elles tenen la força de fer una vaga i aturar una part important de l’economia balear, però en canvi actuen amb plena lleialtat amb la societat, mentre la patronal hotelera prefereix mirar cap a un altre costat i actuar de manera irresponsable.

Des d’aquestes línies volem fer una crida als sindicats de classe perquè no cedeixin en les seves reivindicacions per millorar i actualitzar el conveni i la taula salarial. Així mateix fem una crida a tota la nostra militància, i a la societat en general, animant a participar de la concentració que es portarà a terme el pròxim divendres 18 d’agost, entre les 19 h i les 21 h, a la Plaça Espanya de Palma; la seva lluita és la nostra lluita, la seva victòria serà la nostra victòria.

Share This