En els darrers anys, hem vist com han sorgit multitud de projectes de construcció al Port d’Alcúdia, si fa poc era l’ampliació del Club Nàutic o la Marina d’Aucanada, ara és un projecte per construir un centre d’emmagatzemament i distribució de ciment.

Un projecte, que tot i estar paralitzat en aquests moments -a falta d’uns informes mediambientals-, produirà un gran consum de territori a primera línia del mar, afectant també al moll de pescadors. Aquests darrers han manifestat que la posada en funcionament d’aquest centre provocarà l’extinció total de la posidònia a la zona.

Des d’EUIB ens volem posicionar totalment en contra de la construcció d’aquest centre, pels danys al medi ambient i l’impacte paisatgístic que produirà. A més, creiem que la proliferació urbanística en les zones pertanyents a APB, en especial a Alcúdia, obeeix únicament als interessos econòmics tant d’APB com de les empreses privades que es brinden a l’especulació, girant l’esquena al medi ambient i a les persones, que tenen dret a gaudir de l’entorn natural.

 

Share This