Davant successos, habituals, com el cas de l’abocament d’aigües mixtes a la platja de Ca Pere Antoni de Palma creiem que la societat en el seu conjunt, autoritats, empresaris, societat civil, hauria de fer examen de consciència. Primer pel frau econòmic que estem cometent envers el que venem a l’exterior sobre la imatge idíl·lica i paradisíaca de Mallorca.

Que a hores d’ara no s’hagin instal·lat a Palma processos de depuració quaternaris sembla insòlit. No és la primera vegada que ho diem, ni la primera vegada que succeeix. Mentre els beneficis empresarials no paren de créixer a costa de la destrucció del medi natural que ens sosté, podem sentenciar que vivim en un model erràtic i destructiu.

Des d’EUIB volem que la societat civil es rebel·li contra aquesta realitat estructural, on l’amenaça del desastre ecològic conviu cada dia amb la nostra economia sense que suposi cap reacció per canviar l’orientació. I això es fa invertint part dels beneficis empresarials del turisme en el medi ambient, en millores de les infraestructures, més eficients, modernes i adequades per combatre el gran repte ecològic al qual ens enfrontem en el s. XXI.

També volem des d’aquí recolzar i felicitar als treballadors i funcionaris responsables que denuncien i activen els protocols correctes davant cada amenaça de desastre ecològic, com ha estat aquest últim cas en el qual es va aixecar la bandera vermella de prohibició del bany.

Que no ens fotin la terra!

 

EUIB RECLAMA UNA MAYOR INVERSIÓN EN MEDIO AMBIENTE

Ante sucesos, habituales, como el caso del vertido de aguas mixtas en la playa de Can Pere Antoni de Palma creemos que la sociedad en su conjunto, autoridades, empresarios, sociedad civil, debería de hacer examen de conciencia. Primero por el fraude económico que estamos cometiendo para con lo que vendemos al exterior sobre la imagen idílica y paradisíaca de Mallorca.

Que ha estas alturas no se hayan instalado en Palma procesos de depuración cuaternarios parece insólito. No es la primera vez que lo decimos, ni la primera vez que sucede. Mientras los beneficios empresariales no paran de crecer a costa de la destrucción del medio natural que nos sostiene, podemos sentenciar que vivimos en un modelo errático y auto destructivo.

Desde EUIB queremos que la sociedad civil se rebele contra esta realidad estructural, donde la amenaza del desastre ecologico convive cada día con nuestra economía sin que suponga reacción alguna para cambiara la orientación. Y esto se hace invirtiendo parte de los beneficios empresariales del turismo en el medio ambiente, en mejoras infraestructuras, más eficientes, modernas y adecuadas para combatir el gran reto ecologico al que nos enfrentamos en el s. XXI.

También queremos desde aquí apoyar y felicitar a los trabajadores y funcionarios responsables que denuncian y activan los protocolos correctos ante cada amenaza de desatre ecológico, como ha sido este último caso en el que se levantó la bandera roja de prohibición del baño.

Que no ens fotin la terra!

Share This