La Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i més concretament el monument natural de Torrent de Pareis, s’ha convertit en les darreres setmanes en un esbocador de fems de tot tipus produït pels turistes que van a visitar-lo.

Fa uns mesos, l’IBANAT retirava els contenidors de deixalles del Torrent a causa d’un traspàs de competències entre el Govern i l’Ajuntament, els quals atorguen a l’altre la competència de la neteja d’aquest enclavament.

Això, sumat a l’incivisme mostrat per turistes i visitants, produeix que en plena temporada estival -quan més visitants rebem a les illes- mostrem un aspecte de desconsideració mediambiental.

Des d’EUIB denunciem l’incivisme de turistes i visitants, i la manca de sensibilitat ecològica de l’Ajuntament d’Escorca i del Govern Balear, qui directament o indirectament són els responsables de mantenir en òptimes condicions aquesta zona natural protegida, mantenint un compromís mediambiental. I també, reclamem que es netegin les zones afectades i es prenguin les mesures necessàries per a conservar una Serra de Tramuntana, que és Patrimoni de la Humanitat i orgull de mallorquins i balears.

Share This