Vivim dins una societat patriarcal on els masclismes són a l’ordre del dia, prova d’això són els cartells que hem anat veient durant aquest estiu on s’anuncien festes utilitzant la imatge de la dona com a reclam. Una imatge cosificada i sexualitzada de la dona i del seu físic, que la converteix en el producte que farà que la clientela assisteixi a l’esdeveniment. No cal dir que, aquest tipus de conductes són les que al final porten a la violència, sigui física, psicològica o verbal.

És per això que creiem necessari denunciar tots aquests tipus de masclismes, com vam fer fa uns dies, des de l’Àrea de la dona i EU Campos, amb el cartell de la festa VII Redistricte 3 de Campos. El Consell Insular de Mallorca ha sol·licitat a l’Ajuntament de Campos la retirada d’aquest denigrant anunci.

Des d’EUIB es considera una clara victòria de l’Àrea de la dona i d’EU Campos per liderar la iniciativa i no doblegar-se davant les pressions patides, com demostren els comentaris a les xarxes socials, on inclòs algunes dones defensaven el cartell i ens atacaven per la nostra posició.

Share This