La nostra condemna a tota forma de violència i terrorisme és absoluta. Tan consternats quedem, que l’endemà de l’atemptat s’aprovava el desdoblament de la carretera Lluc Major – Campos, i preferim deixar l’ocasió sense comunicació política respectant un rigorós dol. Tenyint de negre el nostre logotip de partit.

En primer lloc volem advertir, que com a organització laica, i defensora dels Drets Humans, entenem els difícils moments que ha de passar la comunitat musulmana i rebutgem tota estigmatització i qualificacions reaccionàries que s’estan articulant en xarxes socials contra la comunitat islàmica. Entenem que aquesta «islamofòbia», és una tàctica de la dreta reaccionària per polaritzar a la societat i justificar la violència. Violència que rebutgem vinga d’on vinga. Com a poble treballador volem conviure en pau, en un harmoniós i divers gresol de cultures com és el mediterrani. La Tolerància, l’empatia, la convivència i el diàleg són les millors armes per derrotar al terrorisme.

A Balears hem de millorar algunes qüestions per gaudir d’una societat cada vegada més plural i diversa. Les polítiques en integració, que evitin possibles guetos i radicalitzacions dels missatges d’odi i desarrelament social han de construir-se amb major atenció i protagonisme. Això s’aconsegueix incrementant la inversió en la material i aplicant plans i campanyes estratègiques de gran visualització i sostingudes en el temps per part del Govern Balear.

Podem recordar algunes dades que ens ha donat la premsa durant aquest any 2017, per exemple, l’Agència Efe publicava el 10/2/2017 seguint dades de l’Estudi demogràfic de la població musulmana que d’«Un total de 7.992 alumnes musulmans estan inscrits en centres educatius de Balears que no compta amb cap professor d’aquesta religió, segons explica la Unió de Comunitats Islàmiques d’Espanya (Ucie)». Aquestes circumstàncies socials són un brou de cultiu perquè calin missatges d’odi que se centren a obrir ferides i radicalitzar als joves buscant aquestes contradiccions i errors del sistema occidental.
Efe ens advertia que «Segons l’informe, en l’actualitat solament s’atén una «demanda bàsica» de classes de religió musulmana en centres públics de Primària a Andalusia, Aragó, Canàries, Castella i Lleó, País Basc, Madrid, i a Ceuta i Melilla».
La igualtat davant la Llei, la igualtat d’oportunitats, la igualtat en el tracte social, són les armes que posseïm perquè la discriminació no pugui fixar un «ells i nosaltres» que només pot servir a interessos i ideologies exacerbades que acaben confrontant a treballadors contra treballadors.

Share This