La formació d’Esquerra Unida de les Illes Balears a Mallorca enceta avui un procés intern, i que durarà fins al proper 7 d’octubre, per tal de decidir el rumb de l’organització i començar a marcar les línies polítiques de cara al 2019 i 2023.

El debat de les bases es produirà durant aquest mes de setembre, on les assemblees locals debatran els diferents documents polítics, en faran aportacions o redactaran de propis. Finalment, el 7 d’octubre es portarà a terme una Assemblea insular extraordinària que tancarà el procés.

En aquest procés participatiu, al qual estan cridats a la participació els 750 inscrits a Mallorca, s’haurà d’aprovar un document polític i elegir un nou coordinador o coordinadora.

Albert Aguilera ja ha comunicat a l’organització que no es presentarà a la reelecció, segons ha declarat l’actual coordinador «el motiu principal que m’ha fet prendre aquesta decisió és que ha arribat l’hora de donar pas a la gent més jove, unes persones que estan prou capacitades per portar el projecte d’EU Mallorca a complir els seus objectius i que, a més, vénen acompanyades d’un aire fresc encoratjador».

Des de l’organització anuncien que de moment s’ha rebut un únic document polític, encapçalat per Justo Machado, però que esperen rebre almenys dos o tres documents més abans d’acabar el període d’elaboració.

Per acabar, des d’EUIB s’ha volgut reconèixer la feina d’Albert Aguilera qui ha encapçalat de bona manera el partit tot i haver patit problemes de salut que l’han impedit en alguns moments.

Share This