Juanjo Martinez, coordinador de EUIB: “Amb noticies con aquestes l’esquerra regala el govern a la dreta.”

Un any més el començament del curs escolar ve acompanyat de la lamentable notícia que els estudiants de Balears es veuen obligats a fer classe en barracons, i que la situació aquest curs empitjora respecte al curs anterior. En total, el curs 2017-2018 hi haurà 122,5 aules modulars a Balears, 16 aules més que el curs passat.
Des de EUIB expressem el nostre rebuig les polítiques actuals, que ataquen el dret fonamental a l’educació. I a les retallades que s’estan aplicant a la nostra educació pública, dels quals resulten circumstàncies com aquestes, que impossibiliten condicions de seguretat, qualitat i dignitat, per a l’ensenyament. 
Reclamem un pla amb garanties, que acabi amb aquesta “provisionalitat” en molts casos es perllonga al llarg dels anys. A pesar que no hauria de ser més que una situació d’emergència puntual són usades com a pràctica definitiva. 
Entenem que les inversions per millorar el sistema educatiu públic han de ser prioritàries, i corregir deficiències que any rere any persisteixen sense solució. Ja que és un element fonamental per reduir les desigualtats socials i per donar una formació suficient i de qualitat. Però el Consell de Mallorca sembla tenir altres prioritats. Malgrat les seves reiterades promeses que aquesta seria la legislatura dels Serveis Socials, ha retallat per segona vegada el pressupost. Segueix obstinat a fer pagar la crisi a la majoria que no l’ha provocat, mentre disposa de fons d’assumptes socials per pagar plets relacionats amb una sentència urbanística, malgastant els diners reservats als més vulnerables. En aquesta ocasió el govern insular llevarà 5,2 milions de l’Institut d’Assumptes Socials (IMAS) per pagar els plets d’Armengol, aconseguint un total que ja supera els 20 milions.
A hores d’ara de la legislatura els discursos de regeneracionisme polític del PSIB i el recent lema llançat per aquest partit de Valors d’ esquerra, sonen completament buits. Així és com es genera desafecto cap a la política per part de la ciutadania, davant tals contrastos i pràctiques, d’una banda es redueixen les despeses socials i educatius, mentre les velles praxis poc ètiques segueixen produint-se sense retret moral i ètic algun.

Share This