El passat 5 de setembre el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears anul·là la retornada de la targeta sanitària a les persones immigrants en situació irregular, una decisió presa basant-se en el Reial Decret 16/2012 aprovat pel PP l’any 2012 i que comportava la retirada dels drets sanitaris -entre altres- a les persones en situació irregular.

El Govern Balear, emmarcat en el seu pacte pel canvi, va contradir aquest decret llei l’any 2015 escudant-se en el dret a la sanitat pública universal i retornà el dret a l’assistència mèdica a més de 8.000 persones.

Aquesta és una de les conquestes socials que des d’Esquerra Unida sempre hem defensat, el dret a una sanitat pública universal de qualitat, i tenim la ferma convicció de lluitar per ella i no donar una passa enrere.

El govern de Rajoy va aprovar aquest Reial Decret amb l’excusa de la -mal anomenada- crisi econòmica, segons ells, per a millorar la sostenibilitat del sistema, però que realment intenta amagar un caire racista i de classe.

No ens sobten, per tant, les declaracions del president del PP balear Biel Company tergiversant la realitat per mirar de tapar les vergonyes dels seus companys de partit, és molt clar que el Partit Popular va deixar desatesa a una part de la nostra societat i que no va actuar de forma responsable.

Així mateix, titllem de totalment hipòcrites les declaracions de Company quan sol·licità que es deixi de fer política amb aquest tema i que es retorni la política al seu objectiu original d’ajudar a les persones, des d’EUIB considerem que no es pot dir això després de defensar la pèrdua de drets socials.

Per una qüestió ètica i de drets humans, no es pot deixar sense cobertura sanitària a cap col·lectiu i encara menys a un col·lectiu vulnerable com són les persones immigrants que es troben en situació irregular, és per això que animem al Govern de les Illes Balears a desobeir una llei totalment injusta i a què segueixi oferint els serveis de la Sanitat Pública Universal.

Share This