Que l’Estat espanyol, amb el Govern de Rajoy al capdavant, utilitza mètodes opressius i repressius per tal de callar aquelles idees que no s’ajusten al seu pensament o ideologia no és una novetat. Ja fa anys, des que governen, que utilitzen aquests mètodes poc ètics i fora de la legalitat és una evidència.

Tot i així, no deixen de sorprendre els mètodes utilitzats -mitjançant una justícia poc imparcial i els cossos i forces de l’Estat- a Catalunya, per tal d’impedir que es porti a terme el referèndum convocat per la Generalitat del pròxim 1 d’octubre.

El Govern del PP, grans defensors de la llibertat d’expressió a altres països del món, utilitza tècniques dignes d’una dictadura -de la qual són hereus- per tal d’imposar el pensament únic. Impedir un referèndum a Catalunya, que segons les enquestes té un suport d’un 80% de les persones amb dret a vot del Principat, mitjançant amenaces a càrrecs polítics i civils que defensin el dret a decidir, registres policials, impedint actes polítics i segrestant la llibertat d’expressió en darrera instància, no semblen actuacions dignes d’un estat que es vol dir democràtic.

Per tant, creiem que no són els més indicats per donar lliçons de democràcia a ningú. Per si no n’hi hagués prou, tenim la certesa que han intensificat la campanya contra Catalunya per tal de tapar les seves pròpies vergonyes arrel dels innumerables casos de corrupció que els envolten, deixant-se en evidència -ells mateixos- davant la comunitat internacional.

No és d’esperar doncs cap tipus de rectificació per part del Govern espanyol i és per aquest motiu que no la sol·licitem. Des d’EUIB només pretenem denunciar davant la ciutadania el que realment és el Partit Popular.

Per acabar, deixar clar que, des d’EUIB no defensarem ni el Sí ni el No, el que sí que hem defensat sempre -i sempre ho farem- és el dret a les persones a parlar i el dret dels pobles a l’autodeterminació. Si bé és clar que a nosaltres la independència de Catalunya, en l’estat actual de la política, creiem que significaria un simple canvi de collar al gos, que és la burgesia catalana qui està més interessada en la independència i que seria qui portaria les regnes d’aquesta possible república i, per tant, no hi haurà un canvi significatiu en les polítiques que es porten a terme al Principat, que creiem indispensable; però per sobre d’això, sempre, defensam el dret a expressar-se de les persones i de decidir el futur del seu poble.

Evidentment, preferiríem un referèndum pactat amb l’Estat però com s’ha demostrat, no només en aquest assumpte, amb el Partit Popular no es pot comptar a l’hora de parlar de drets, de fet creiem que no es pot comptar a l’hora de fer cap política en favor de la ciutadania. D’aquesta manera, volem mostrar tot el nostre suport al poble Català perquè, en el supòsit que no aconseguissin votar el dia 1 d’octubre, al manco ens han mostrat fins al moment el significat de paraules com valentia, coratge, desobediència i revolució. Ànims germanes!

Share This