Esquerra Unida titlla de ridícules les vint denúncies que s’han interposat fins a setembre als conductors de les galeres, de les quals solament una ha acabat en sanció i les altres s’estan tramitant.

En una informació a la qual ha tingut accés el digital Mallorcadiario.com, l’ajuntament de Palma ha interposat vint denúncies als conductors de les galeres. Entre les denúncies que s’han tramitat n’hi ha per tenir als animals en males condicions, parar en zones no autoritzades o portar passatgers en la part davantera del carruatge.

“En el millor dels casos podrien arribar a interposar vint sancions íntegrament fins a setembre, quan tots sabem que si es duguessin a terme les inspeccions i el control estricte sobre les galeres que es va prometre al seu moment, es posarien més de vint denúncies al dia”, declara Guillermo Amengual, coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.

“És inadmissible la deixadesa amb la qual s’està tractant l’explotació dels cavalls de les galeres. Seguim sense ordenança, sense canviar les parades de la catedral i del carrer Conqueridor i els cavalls segueixen explotats dia a dia. A més ara amb les pluges les zones de descans estan entollades i la mala olor arriba a la carretera. A què s’està esperant per actuar. Esperem a la següent campanya electoral?”, es pregunta Amengual.

Share This