Esquerra Unida de les Illes Balears ha comunicat aquest matí que participarà en la concentració contra Rajoy que es portarà a terme demà dissabte.

La visita de Mariano Rajoy de demà ha de ser una mostra de «No és benvingut Sr. Rajoy» per part de la ciutadania. El PP i la seva presidència estan enterrant tots els drets i llibertats civils que tant ha costat aconseguir, i no ha de passar inadvertida la seva presència a Mallorca. Defensem els drets democràtics.

La concentració es portarà a terme demà davant l’entrada principal de l’Hotel Victòria a les 12.00 h.

Des d’EUIB es vol recalcar que «Catalunya està vivint en un estat d’excepció, se’ls ha anul·lat l’autonomia i s’està aprofitant per fer ús del monopoli de la coacció per part del govern de l’Estat. Avui és Catalunya però demà podem ser nosaltres, de moment el poble Català està demostrant una força descomunal des del pacifisme i n’hem de prendre exemple; si Catalunya guanya, tots i guanyarem, però si Catalunya perd aquesta batallà hi perdem tots. És per això que trobem legítima i necessària aquesta concentració a la qual convocarem a tota la nostra militància.»

A més, EUIB denuncia la postura dels mitjans de comunicació a nivell d’estat i també illencs de la manca d’informació del que realment està succeint arreu de Catalunya i de la manipulació que pateix aquesta poca informació. Han declarat que «els poders fàctics estan fent la seva feina i estan vetant qualsevol informació que pugui ser favorable a la democràcia i al dret a decidir. Un fet lamentable i injust, digne d’una dictadura i no d’una teòrica democràcia.»

En un altre ordre de coses, des d’Izquierda Unida s’ha informat avui la convocatòria d’una «Assemblea de parlamentaris i parlamentàries i batllies per la fraternitat, la convivència i les llibertats», que es portarà a terme aquest diumenge 24 de setembre a Saragossa.

El motiu és clar, la polarització que s’està produint entorn la gestió del referèndum de l’1 d’octubre i les creixents mostres de vulneració dels Drets Fonamentals per part del PP. Els objectius d’aquesta convocatòria són els següents:

1- Reclamar una solució política per la qüestió catalana, que ha de contemplar la convocatòria d’un referèndum pactat entre el Govern català i el Govern espanyol.

2- Denunciar la utilització desproporcionada del dret penal, de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i de la Fiscalia en la vulneració de Drets Fonamentals.

 

Share This