Esquerra Unida recolza la campanya que inicia aquest pròxim dijous AnimaNaturalis, «Stop Galeres», en contra de l’explotació dels cavalls i sol·licita a l’Ajuntament de Palma que, d’una vegada per totes, compleixi amb les promeses en matèria de protecció animal.

Des de l’àrea animalista d’EUIB presentaran, el mateix dijous, una ordenança a Cort perquè s’apliqui de forma immediata davant la passivitat d’un consistori que en més de dos anys no ha sigut capaç de tirar endavant un canvi en l’ordenança aprovada l’any 2014.

Esquerra Unida exigeix a l’Ajuntament de Palma que, mentre s’arriba a l’abolició total de l’ús de cavalls per a les galeres, s’instal·li una ordenança més restrictiva i que es vetlli pel seu compliment.

«Ja n’hi ha prou de fer ulls cecs amb els conductors de les galeres», reclama Guillem Amengual, coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.

«En els darrers anys, hem hagut de lamentar la mort de cinc cavalls per accidents o cops de calor, i sis accidents amb ferits a Palma. Motius més que suficients per posar fi a aquest tipus d’explotació animal. Si els responsables de fer una nova ordenança sobre les galeres de cavalls no saben, no poden o no volen fer-la, que donin una passa al costat i que altres ocupin el seu lloc, però els cavalls no poden continuar en aquestes condicions», remarca Amengual.

Esquerra Unida adverteix que van prendre nota de les promeses fetes sobre la nova ordenança de les galeres i que, si no es compleixen, demanaran la dimissió dels responsables de tirar endavant el mencionat text per mentir a la ciutadania.

Share This