Des de l’àrea animalista d’Esquerra Unida lamenten que la ineficàcia, passivitat i poca voluntat de l’Ajuntament de Palma per a posar fi a l’explotació dels cavalls de les galeres, suposi exposar la vida d’aquests animals cada dia.

El coordinador de l’àrea animalista, Guillem Amengual, declara després de l’accident d’aquest matí al qual un cavall de les galeres desbocat ha causat el caos a Palma, que les declaracions per part del consistori palmesà en les que estan estudiant fer canvis a l’ordenança de les galeres, estan molt lluny d’allò que la ciutadania està demanant.

«Fa més de dos anys i mig que són a l’equip de govern i encara estan estudiant quins canvis fer en l’ordenança? Quan sortirà la nova ordenança? Quan acabi la legislatura?» es demana Amengual.

«Prou n’hi ha de fer els ulls grossos amb els conductors de les galeres», reclama Guillem Amengual coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.

«En els darrers anys hem hagut de lamentar la mort de cinc cavalls per accidents o cops de calor i, amb el d’avui, set accidents amb ferits a Palma. Motius més que suficients per posar fi a aquest tipus d’explotació animal. Si els responsables de fer la nova ordenança sobre les galeres de cavalls no en saben, no poden o no volen fer-la, que donin una passa a un costat i altres ocupin el seu lloc, però els cavalls no poden seguir en aquestes condicions» declara Amengual.

Esquerra Unida adverteix que van prendre nota de les promeses fetes sobre la nova ordenança de les galeres i que si no es compleixen, demanaran dimissions dels responsables de tirar endavant aquest text per mentir als ciutadans.

Share This