El passat 26 de setembre, els companys d’Esquerra Unida d’Eivissa, Óscar Rodriguez i Mariano Torres assistiren a una conferència al Parlament Europeu -organitzada per l’entitat UNADIKUM i els eurodiputats d’Esquerra Unida Javier Couso i Ángela Vallina- on es va reivindicar el paper de la dona en el procés revolucionari de la resistència pal.lestina davant les ofensives sionistes, així com l’ocupació de l’Estat Pal.lestí i el genocidi del seu poble per part d’Israel. També es va denunciar la passivitat de les institucions internacionals per impedir aquesta barbàrie, inclòs el Parlament Europeu, que encara contempla a l’OLP com a organització terrorista. Leila Khaled, icona de la lluita del seu poble contra el genocidi i l’ocupació que sotmet Israel a Palestina, Sahar Francis, advocada i defensora dels més de set mil presos
que retén Israel il·legalment i Ahed Tamami, una jove activista i lluitadora incansable pels drets del seu poble, per la justícia i l’autodeterminació de Pa.lestina explicàren –juntament amb els companys Manu Pineda, president d’Unadikum i responsable de les polítiques de l’Orient mitjà a EU Federal i Javier Couso i Ángela Vallina- les seves reivindicacions i necessitats per tal d’assolir els objectius que tots perseguim. Una
Palestina lliure i constituïda i reconeguda com a Estat sobirà, i la condemna, judici i sancions contra els responsables israelians pel genocidi palestí i crims contra la humanitat.
Aquesta conferencia s’inscriu en el compromís d’Esquerra unida Illes Balears amb la lluita pal.lestina i la solidaritat inequívoca dels seus membres amb la causa dels pobres oprimits.

Share This