Avui hem vist i hem sentit vergonya, de la repressió i la violència desproporcionada i totalment injustificada, per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional davant d’una població desarmada, pacífica i amb l’única intenció de votar. Avui hem estat testimonis de com el Govern del PP, novament, ha demostrat que no sap gestionar un problema polític i d’arrels democràtiques, com ho han fet altres països occidentals amb problemes similars, com ara la Gran Bretanya i el Canadà.

Hem de recordar que EM no som una formació independentista i que apostem per una República Federal on els pobles d’Espanya puguin viure agermanats, en llibertat, i amb justícia social, però aquesta unitat, no pot ser imposada per la força i la violència.

El PP ha convertit un problema polític en un problema d’ordre públic i s’ha equivocat al criminalitzar a milers i centenars de milers de ciutadans de Catalunya i ha jugat des de fa molts anys a la Catalanofòbia per tenir rèdits electorals. Enfrontant uns pobles de l’Estat contra altres i alimentat l’odi i la xenofòbia a més d’un nacionalisme espanyol ranci i centralista.

El PP i especialment Mariano Rajoy és l’únic responsable de la violència i la repressió que s’està vivint avui a Catalunya i aquest és un motiu més per exigir la seva dimissió. Però hem de recordar també com el PP i Mariano Rajoy s’han negat sempre a dialogar i cercar una sortida pactada el NO pel NO ha estat sempre el seu posicionament, no deixant cap altra sortida als que, lliurement i pacíficament, plantejant una reivindicació que en democràcia només hi ha una manera de resoldre, i aquesta és la consulta al poble amb urnes i paperetes.

És una vergonya tenir un President que el van votar 7.906.185 persones d’un cens de 36.518.100 electors, és a dir només el 21,65% del total, investigat per corrupció, igual que el seu Partit i centenars de membres d’aquest, que tenen un local presumptament pagat amb diners en negre i amb finançament il·legal per a les seves campanyes electorals, que a qualsevol altre país del nostre entorn europeu hauria dimitit, vulgui donar lliçons de llibertat, democràcia i legalitat o vulgui autoproclamar-se defensor de la justícia i la legalitat, quan es cremen les instal·lacions dels jutjats de València que investigaven el PP, desapareixen els discs durs dels seus ordinadors, o simplement obstaculitzant l’activitat normal de les fiscalies i la policia.

Per dignitat democràtica, esperem que Rajoy dimiteixi, o en cas contrari els grups parlamentaris presents al Congrés no deixin que pugui continuar com a President ni un dia més i que la comissió de drets humans de la Unió Europea investigui el que entenem són incompliments i violacions per part del Govern del PP de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea.

 

RAJOY DIMISSIÓ!​

 

Esquerra Menorca

30 de setembre de 2017

Share This