El Dissabte 7 d’Octubre, a l’espai de S’Escorxador es van reunir 46 dels 50 delegats convocats a l’Assemblea, Esquerra Unida de Mallorca, destinada a triar un consell polític o coordinadora, com es denomina ara en l’organització, i un nou Coordinador/a Insular. EUIB no és una organització presidencialista i es tracta que el consell polític, màxim òrgan de decisió entre assemblees, sigui el més representatiu tant per corrents d’opinió, com per representació geogràfica. I la figura que coordina tal òrgan de decisió i proposa al mateix les secretaries executives, ha de ser una figura de consens i que impulsi una proposta polític-organitzatives que s’han de debatre en cada assemblea local i que manen les seves esmenes a la parcialitat o a la totalitat. Hi havia un sol document polític i organitzatiu titulat «en marxa!» signat pels companys Just Machado (Son Cervera) Ànima Vives (Palma), Vicente Vidal (Sta.María), Pau Ferré (Campos), Matty DiMunio (Capdepera). El document ha estat confirmat per un 90% de l’organització, i el Coordinador triat per vetllar i portar aquest projecte és Just Machado, per als pròxims 4 anys.

L’Assemblea va començar amb una intervenció del company EduardoGarzón, qui havia vingut a diferents actes per l’illa de Mallorca. La intervenció del conegut economista, va analitzar la importància de cristal·litzar amb polítiques concretes i econòmiques el discurs de l’esquerra. I és que un dels punts claus del projecte En marxa! És la trucada «Ofensiva Municipalista» que planteja la remunicipalització de tots aquells serveis mínims que puguin ser recuperats per la gestió municipal, guanyant amb això, per exemple, una ocupació més estable en drets per als treballadors. Ja que des d’EU considerem que el ple seria possible si es volgués des de l’Estat. En aquesta línia cal destacar que EduardoGarzón a diferència, per exemple, de Podemos no es declara partidari de «la renda universal garantida, sí del treball garantit» com va explicar en la xerrada donada a Son Cervera i organitzada per l’agrupació local d’EU.
L’Assemblea va prosseguir amb un complet informe de gestió del coordinador sortint, Albert Aguilera, en el qual es van presentar els balanços afiliatius i percentatges dels mateixos per edats, la implantació territorial, la liquidació del 50% del deute històric contret per anteriors gestions al seu mandat. Dins de l’al·legat polític es va realitzar una valoració de la cultura política de l’esquerra «Cal treballar les organitzacions des de l’heterogeneïtat, les organitzacions han de ser plurals» va assenyalar Albert Aguilera.
Juanjo Martínez, Coordinador General d’EUIB, va tancar l’Assemblea, que va denominar com a «Constituent», ja que després de tota la polèmica que les hemeroteques han deixat des de la dimissió en bloc de l’equip de Carmona el 20 D, la Coordinació de Martínez s’ha fonamentat a tutelar i ocupar els buits oposats, així com vetllar per la seva correcta reconstrucció. Esquerra Unida de Mallorca està «en marxa!», amb més afiliació que fa dos anys, més equilibrada en totes les seves edats, amb més representació al territori, i reafirmats en la nostra marca, és hora de recuperar les institucions i la marxa serà imparable.

Share This