El passat dissabte, exercint el seu dret d’expressió, es va portar a terme una manifestació a favor de la unitat de l’estat espanyol i de la constitució a Palma. Manifestació que no hauria d’haver suposat cap tipus de problema.

El problema arriba quan un grup de manifestants es desvia del recorregut planificat i es dirigeix a l’inici del carrer Sant Miquel on hi ha un estand informatiu de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca i entre insults i amenaces per part dels manifestants, s’ha destrossat tota la paradeta i els diferents materials que hi exposaven, tot això davant la passivitat dels agents de la policia nacional qui no van fer res per evitar l’agressió. La reacció dels membres de l’ASM va ser modèlica, evitant la confrontació en tot moment, aixecant les mans en senyal de no violència i gravant els fets per a poder ser denunciats.

En aquesta agressió hi van participar membres de diferents associacions però, com es veu als vídeos difosos per les xarxes socials, va ser encapçalada i dirigida per portaveu de la fundació gonellista «Jaume III», Joan Font Rosselló, qui a més és professor titular del departament de física de la Universitat de les Illes Balears.

Durant aquests fets, als voltants del carrer Sant Miquel, una persona va ser agredida físicament amb un objecte contundent llençat per un radical i que va provocar ferides de diferent consideració a la cara de la noia. Des d’EUIB volem enviar tots els nostres ànims i desitjar una ràpida recuperació a la noia agredida i posar-nos a la seva disposició per ajudar-la en tot el possible.

També volem condemnar aquestes agressions patides, tant per la persona agredida físicament com per l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, i exigim que siguin investigats els fets per tal de portar als culpables davant la justícia. Per altra banda, EUIB considera que una persona agressiva i intolerant, com ha demostrat ser Joan Font, no hauria de formar part del professorat d’una universitat pública com la UIB i per tant instem també a la UIB a investigar aquestes agressions i a sancionar al professor Joan Font per instigar i participar d’un acte violent.

Share This