Després de les enquestes a diferents mitjans de comunicació a les darreres setmanes, un 75% de la ciutadania dona suport a la petició d’Esquerra Unida, Baldea i AnimaNaturalis de substituir els cavalls de les galeres per vehícles elèctrics d’època.

Esquerra Unida exigeix a l’Ajuntament de Palma que deixi de donar llargues amb la nova ordenança de les galeres i que aquesta entri en vigor aquest mateix any, ja que són tres els anys des de que Més per Palma va presentar una proposta per canviar-la.

«Crec que en tres anys dona temps per moltes coses si hi ha voluntat de portar-les a bon port i no ser simplement paraules i promeses per guanyar vots», declara Guillem Amengual, coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.

«Lamentem que en les darreres declaracions del batle Noguera, sobre el canvi de l’ordenança de les galeres, no es va valorar la substitució dels cavalls per vehicles elèctrics tal i com van prometre en campanya. Tenim clar que ni arribarà el canvi d’ordenança aquest any, ni arribarà ninguna substitució dels cavalls per vehicles elèctrics en aquesta legislatura», sentència Amengual.

Esquerra Unida seguirà defensant la fi de l’ús dels cavalls en les galeres, per considerar que l’explotació dels cavalls no té cabuda en una ciutat amiga dels animals i recorda a l’Ajuntament de Palma que hauria de revisar la declaració perquè no reuneix uns mínims acceptables.

Share This