Jordi Cuixart (president d’Òmnium Cultural) i Jordi Sànchez (president de l’Assemblea Nacional Catalana) han estat enviats a presó de manera incondicional i sense fiança per la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela.

Se’ls acusa de sedició per ser considerats els promotors de les protestes dels dies 20 i 21 de setembre a Barcelona. Volem recordar que van ser unes manifestacions pacífiques i que els presidents d’aquestes entitats van ser precisament els que van mediar amb les forces de seguretat i van aconseguir que les protestes es desenvolupessin per la via democràtica, a les imatges enregistrades per diversos mitjans ens remetem, per tant, creiem que s’està distorsionant la realitat amb finalitats polítiques.

Es molt greu que a una democràcia s’empresonin als presidents d’entitats civils per les seves idees polítiques, i que es judicialitzi la política és un atac als drets i les llibertats de les persones.

Des d’Esquerra Unida exigim l’alliberament immediat de l’ANC i el d’OC, a més d’exigir al Partit Popular que respecti la separació de poders i deixi d’interferir en la justícia per tal de trobar una solució política, dialogada i democràtica per al conflicte.

Share This