Balears va ser durant el 2016 la comunitat amb més accidents laborals, situació absolutament reprovable i gran testimoni que les polítiques laborals i en prevenció de riscos laborals del PSOE no es diferencien gaire de les realitzades pel Partit Popular.

Durant la passada primavera van abundar les notícies sobre l’alt índex de sinistralitat laboral a les Illes Balears, per això es va conformar un bloc polític i social que prometia sensibilitzar-se amb el problema. EUIB, junt amb Podem, PSIB i MÉS, es van unir als sindicats per fer visible la problemàtica social en qüestió, i es van organitzar dues jornades el 27 i 28 d’abril en aquest sentit.

De poc ens ha servit que la presa de posició dels partits del Govern de les Illes Balears, més quan no veim suficients mesures de seguretat ni prevenció en els llocs més visibles de la ciutat de Palma, llocs plens de vianants, on els desastres d’un accident serien incalculables.

Portem observant, des de fa un temps, una obra al Carrer Olmos on l’activitat de proporcionar material d’obra a l’edifici mencionat, ocupa la via pública en unes condicions completament de risc. En concret, la persona que manipula la grua, que posiciona palets d’una gran càrrega sobre el seu cos, sense casc, mentre amb la mà corregeix el rumb de la càrrega alhora que els vianants passen per baix seu. Un espectacle de circ i d’equilibrisme, que esperam no acabi en una desgràcia un dia d’aquests.

Des d’EUIB instam no només a augmentar les mesures de seguretat, senyalització, acotament del perímetre i un augment dels inspectors, sinó que també exigim que es compleixin les condicions de seguretat per aquestes càrregues -sense més dilació- que es realitzen al carrer de vianants d’Olmos. L’obra citada, vinculada als germans García Ruiz, arquitectes, són els mateixos que van fer la seu del PP o el Palma Arena, ens està generant un greuge a tots els vianants alhora que posant en risc a ciutadans i treballadors, mentre les plusvàlues no aturen de créixer per als mateixos de sempre.

Share This