Esquerra Unida de les Illes Balears lamenta la descarada manca de respecte que demostra tenir l’Ajuntament de Palma amb les entitats en defensa dels animals en obrir una consulta ciutadana sobre la modificació de l’ordenança de les galeres de cavalls que ja va fer el setembre de 2016.

Des de l’àrea animalista d’EUIB qüestionen les nul·les mesures en defensa dels animals en quasi tres anys de legislatura i que no siguin capaços de fer una ordenança de les galeres de cavalls que el mateix partit que ostenta la regidoria de benestar animal, MÉS per Palma, va presentar l’any 2014.

«És urgent un canvi de rumb a una regidoria que no està a l’altura del promès», declara Guillem Amengual, Coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.

Des de l’àrea animalista d’EUIB lamenten que la ineficàcia, passivitat i poca voluntat de l’Ajuntament de Palma per posar fi a l’explotació dels cavalls, suposi exposar la vida d’aquests animals diàriament.

Guillem Amengual declara, després de l’accident d’aquest matí en el qual un cavall desbocat a causat el caos a Palma, que les declaracions per part del consistori palmesà, en les que diuen estar estudiant fer canvis a l’ordenança de les galeres, estan molt lluny del que la ciutadania els està demanant.

«Fa més de dos anys i mig que hi ha aquest equip de govern i encara estan estudiant quins canvis fer a l’ordenança? Quan sortirà la nova ordenança? Quan acabi la legislatura?», es demana Amengual, i afegeix «Prou ja de fer els ulls grossos amb els conductors de les galeres».

«En els darrers anys hem hagut de lamentar la mort de cinc cavalls per accidents o cops de calor y, amb el d’avui, set accidents amb ferits a Palma. Motius més que suficients per a posar fi a aquest tipus d’explotació animal. Si els responsables de fer la nova ordenança sobre les galeres de cavalls no en saben, no poden o no volen fer-la, que facin un pas al costat i altres ocupin el seu lloc, però els cavalls no poden seguir en aquestes condicions» declara Amengual.

Esquerra Unida adverteix que van prendre nota de les promeses esbocades sobre la nova ordenança de galeres i que, si no es compleixen, demanarem dimissions dels responsables de tirar endavant aquest text, per mentir als ciutadans.

Share This