Esquerra Unida de les Illes Balears demana al PSOE de Palma que mostri contundència contra el maltractament animal que pateixen els cavalls de les galeres.

Des de l’àrea animalista d’EUIB critiquen les declaracions del regidor de mobilitat, Joan Ferrer, en les quals assegurava que el tripartit de Cort no prohibirà l’ús dels cavalls de galeres de Palma, com segons ell entén que sol·liciten les entitats animalistes.

«El Sr. Joan Ferrer hauria, abans de fer certes declaracions, de saber que és el que demanen les entitats en defensa dels animals que, juntament amb la nostra àrea animalista, estem demanant, que no és altra cosa que acabar amb l’explotació que pateixen els cavalls de les galeres i que es compleixi la promesa dels partits polítics que estan governant a Palma, de substituir els cavalls per vehicles elèctrics», declara Guillem Amengual coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.

«No entenem a què està jugant l’Ajuntament de Palma en obrir de nou un procés de participació ciutadana per admetre propostes pel canvi de l’ordenança, quan aquest procés ja es va obrir el setembre de 2016. Els ciutadans ja han fet el seu treball, però qui no fa el seu és el consistori palmesà», afirma Amengual.

Esquerra Unida critica que es segueixi donant voltes a una ordenança que va pel seu tercer any d’intents nuls de canvi i demana celeritat a l’Ajuntament de Palma.

«Van prometre que aquesta ordenança s’aprovaria després de l’estiu, i tenim clar que no veurà la llum fins al pròxim any, si és que arriba. Els animals segueixen sense ser una prioritat per aquest ajuntament», finalitza Amengual.

Share This