Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) considera que la previsió de despesa pel 2018 destinat a Educació és insuficient i demana al Govern de les Illes Balears incrementar el pressupost educatiu fins al 7% del PIB. D’aquesta manera, EUIB mostra el seu suport a la Coordinadora de l’Assemblea de Docents, després de lamentar aquest dimarts que la inversió en educació continuï estancada en el 3% del PIB des de fa deu anys.

En concret, la previsió de despesa per a la Conselleria d’Educació i Universitat ascendeix a 935.008,458 euros el 2018. Si bé aquesta xifra representa un augment de 65 milions d’euros respecte al darrer exercici, també és cert que en termes relatius el pressupost educatiu es manté en el 3% sobre el PIB.

Així, el projecte de pressuposts anunciats pel Govern per 2018 incompleix els compromisos electorals d’arribar al 5% del PIB i se situa «a una enorme distància del compromís assumit pel Govern en el Pacte per l’Educació d’arribar al 7% del PIB», tal com ha denunciat l’Assemblea de Docents.

En aquest sentit, després de l’acord assolit l’any 2016 pel Govern en el document «Illes per un Pacte», el pressupost d’inversió en Educació tenia previst pujar fins al 7,2% del PIB. No obstant això, aquest compromís no s’ha vist reflectit en els pressuposts anunciats pel 2018, el qual perpetua la precarització del sector educatiu en l’actual context de retallades públiques.

Share This