Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) defensa fermament el dret a la llibertat d’expressió i informació i mostra tot el seu suport als periodistes amenaçats per un grup d‘ultres’ infiltrats, amb banderes espanyoles, en la manifestació a favor de la llibertat dels presos polítics catalans, celebrada aquest divendres a Plaça de Cort.

En aquest sentit, el coordinador general d’EUIB, Juan José Martínez Riera, s’ha solidaritzat en nom de la plataforma amb els periodistes amenaçats durant la manifestació i ha valorat la seva labor informativa, “ja que des d’EUIB defensem profundament el treball que desenvolupen com a professionals per a la informació a Balears”.

En concret, una desena d’ultres infiltrats van tractar de boicotejar la manifestació a Plaça de Cort, que fins a la seva aparició s’havia desenvolupat amb absoluta normalitat. Alguns d’ells van proferir amenaces als periodistes que feien el seu treball a la zona. Malgrat tot, els agressors van abandonar el lloc impunement davant la passivitat dels agents policials. D’altra banda, aquest dijous es va iniciar el judici contra dotze rapers del col·lectiu ‘La Insurrecció’, acusats, segons la Fiscalia, “d’enaltir al PCE(r)-GRAPO“. Un dels encausats és l’eivissenc Joel Cardona ‘Siker‘ que, en ser menor d’edat, ha estat processat al marge de la resta.

La jutge Carmen Lamela va citar a declarar als dotze rapers al març. Es tracta de la mateixa magistrada que va decretar aquest dijous presó incondicional sense fiança als alts càrrecs del Govern de Catalunya. Tot això posa de manifest la persecució de l’Estat a la dissidència política, enfront de la impunitat dels sectors reaccionaris que gaudeixen de llibertat per amenaçar a periodistes i rebentar manifestacions a favor de la llibertat.

Share This