El Partit Popular, tant l’estatal com el balear, ahir va tornar a ser protagonista de la corrupció en la qual viu submergit, mentre manegen la maquinària de l’Estat i ens condueixen a la fractura social més profunda dels darrers quaranta anys.

El Partit Popular no té legitimitat moral i política a aquesta comunitat. Hauria de ser declarat un partit il·legal, per atemptar contra tots els principis de l’Estat de Dret d’una forma repetida, organitzada i sostinguda en el temps.

Darrere dels casos de corrupció de Jaume Matas no s’amaga una iniciativa individual i aïllada per part del pres, sinó que hi ha un modus operandi, una xarxa clientelar, que s’ha de desmuntar d’una vegada, han de ser els mateixos votants i afiliats del Partit Popular els que han d’acabar amb aquest suplici per tota la societat, exigint al seu partit que abandoni les institucions i se sotmeti a una completa auditoria externa que demostri que estan dins de la llei. Perquè els dubtes ja han passat a ser admesos tant per investigadors com pels mateixos presos. En aquest sentit, Juanjo Martínez declara que “ja no ens sorprèn res, tampoc que qui va ser president de la comunitat amb el PP es reconegui com a corrupte davant la justícia.”

Juanjo Martínez també vol recordar la vinculació que té tot això amb la família dels Borbons “ja que encara falta la sentència que està pendent del Tribunal Suprem pel cas Nóos.”

Mallorca ha resultat ser un lloc clau en tota aquesta xarxa de “capitalisme d’amiguets” que ha demostrat arribar fins a la família Reial, en estreta col·laboració amb el Partit Popular i les grans acumulacions de capital de l’Estat espanyol. Reprovem tot el context de corrupció, de trames, de xarxes clientelars que fan del regne d’Espanya, una monarquia parlamentària amb un sistema públic i de representació electiva, que podem anomenar -com a mínim- de sistema fallat. I és que aquest ja ha estat el sext procés que ha assegut en la banqueta al President Matas. El polític del PP encara espera tres judicis derivats del Palma Arena i s’ha de sumar el cas Son Espases, del qual ja vam denunciar públicament les implicacions amb Villar Mir, és a dir, entre el gran capital i el poder. Al darrer mes, ha sigut condemnat a penes d’inhabilitació per la contractació dels arquitectes del velòdrom Palma Arena, així com pel disseny de l’Òpera a l’arquitecte Santiago Calatrava, que també li ha costat una sentència d’1,5 milions d’euros com a responsabilitat civil pel greuge social.

Des d’EUIB hem de dir a tota la societat que si es pretén pal·liar cas a cas, i després “esborrar i compte nou” amb el PP, estem cometent un error social, doncs serem fagocitats com Estat de Dret, ja que els propis corruptes són els que governen.

Share This