L’àrea de la Dona d’EUIB, i la seva coordinadora Claudia Reigosa, volen posar a sobre de la taula la necessitat d’un pacte de totes les forces socials i polítiques per frenar i reaccionar davant les violacions produïdes de forma escandalosa i repetida durant el darrer mes. Dos titulars ens esglaien avui: «Detingut un home per violar dues vegades a la filla d’11 anys de la seva parella a Palma» i «Detingut un menor de 14 anys per violar a una nena a un bar de la Plaça Espanya».

Segons Reigosa «fa falta una reacció immediata de les institucions, veim com en altres comunitats després d’una violació que ha sigut publicada per la premsa, els ajuntaments i institucions al menys realitzen gestos públics com concentracions amb minuts de silenci», per això Reigosa afegeix «insto a l’Ajuntament de Palma a què faci un pas a l’endavant per cada víctima d’agressió sexual, en especial a aquelles que al·ludeixen a la infància», si l’Ajuntament o altres institucions segueixen sense mostrar reaccions públiques immediatament «iniciarem nosaltres, les feministes, aquestes concentracions de repulsa i visualització pública».

Fa cosa d’un mes, ens sorprenia una brutal violació que, a més, va acabar intentant incendiar la casa de la víctima. Avui veim a un home violar a una nena d’11 anys y, per si fos poc, acabem amb un menor de 14 anys que viola a una altra nena. La reducció de l’edat dels agressors sexuals evidència que les polítiques educatives, de conscienciació i de visualització, no funcionen. Necessitam augmentar els pressupostos i estendre aquesta consciència i educació a tots els barris de Palma. «Evidentment, la cosificació constant de la dona juga un paper fonamental, ja que el missatge de la societat de consum és que la dona és un objecte i pots agafar-la quan i com et vingui de gust», ha conclòs Reigosa.

Des de l’àrea de la Dona d’EUIB recordam que, el pròxim 18 de novembre a l’Escorxador, realitzarem unes jornades feministes en les quals participarà la investigadora de la Universitat Carlos III, Begoña Marugán, i on també oferirem una roda de premsa sobre la violència de gènere i el pacte d’Estat que es necessita.

Share This