Esquerra Unida condemna la decisió del govern central de recórrer la llei de toros a Balears i impedir d’aquesta manera que el Parlament Balear acabi amb la tortura i mort per diversió a Balears. El coordinador de l’àrea animalista d’EUIB fa una crida a la ciutadania, que donà suport a amb gairebé 400.000 signatures i trenta-quatre municipis contraris al maltracte animal, que mostrin la seva repulsa a una decisió més propera a un país dictatorial que a un estat democràtic. EUIB alerta també que el Tribunal Constitucional és un òrgan corromput i demana al Govern Balear que es mantingui ferm contra l’atropellament del PP.

«Quina el partit més corromput de la democràcia a Espanya jugui a dir que es deu o no legislar a Balears és com a poc ridícul», declara Guillermo Amengual, coordinador de l’àrea animalista d’EUIB.
«El PP defensa la tauromàquia per tenir interessos personals en això, no per defensar que sigui art o cultura. No podem acceptar que es vulnerin les decisions preses de forma democràtica en el nostre Parlament. El PP treu el corró quan una decisió no és de la seva agrada i després de Catalunya ara ens toca a nosaltres. Ens aplicarà també l’article 155?», sentència Amengual.

Esquerra Unida recorda que a Mallorca trenta-quatre municipis s’han declarat antitaurins i contraris a les corregudes de toros i més de 400.000 persones van sol·licitar al Parlament l’abolició de les corregudes de toros i el correbou de Fornalutx.

Share This