Esquerra Unida de les Illes Balears ha organitzat per aquest dissabte dia 18 unes jornades feministes a s’Escorxador de Palma. D’aquesta manera, l’organització d’esquerres, mostra un cop més el seu compromís amb la lluita feminista, una lluita de la qual és important que la societat agafi consciència.

Claudia Reigosa, Coordinadora de l’àrea de la Dona d’EUIB, ha declarat que «feia temps que teníem pensat organitzar unes jornades feministes, que tractessin sobre la xacra de la violència masclista, i que fossin obertes a tothom per tal d’oferir recursos i eines a les dones que la pateixen però també a les que no la pateixen, la consciència -tant de dones com d’homes- és l’arma més gran de prevenció».

Des de la formació es vol fer palès que les institucions estan tractant la violència masclista sense tenir en compte els diferents aspectes d’aquesta, per això creiem que mentre les institucions mantenguin una visió miop de la violència masclista i la societat no sigui capaç de reconèixer el masclisme cultural, les campanyes contra aquest tipus de violència només oferiran escapatòria davant els casos potencialment fatals.

Per tant, creiem que no s’ha d’obviar la relació que el masclisme manté amb la nostra cultura (la cultura de Maluma, 50 sombras de Grey, la revista Cuore i el maquillatge obligatori al treball, entre milers d’altres coses) i que aquesta cultura responsabilitza a les víctimes de la seva pròpia supervivència, per això s’ha de trencar amb la realitat d’una cultura marcada pel domini masclista sobre la dona i fomentar la igualtat entre dones i homes més enllà d’eslògans buits de contingut.

Així, amb aquestes jornades el que es pretén és dotar de contingut el significat d’igualtat i d’aquesta manera conscienciar de la problemàtica i dotar de recursos per combatre-la.

Les jornades començaran aquest dissabte, dia 18, a les 10.00 h al Centre Cultural de s’Escorxador de Palma i comptaran amb Begoña Marrugan qui oferirà una roda de premsa (al mateix lloc, a les 10.30) sobre el pacte d’Estat contra la violència masclista. Després dels diversos tallers i xerrades que es portaran a terme, a les 14.00 h, es farà una posada en comú de les diverses conclusions a les quals s’arribin.

Des d’Esquerra Unida volem animar a tothom a participar d’aquestes jornades i a fer extensiu el que es treballi en elles, d’aquesta manera podrem contribuir una mica més totes a combatre la violència masclista.

Share This